Deelname 40 landen op WK wielrennen voor studenten in Nijmegen

Deelname 40 landen op WK wielrennen voor studenten in Nijmegen

NIJMEGEN – Nijmegen maakt zich op voor de organisatie van het WK wielrennen voor studenten(WUCC). De Waalstad is van 9 tot 14 juni 2020 gaststad voor dit wereldkampioenschap. Inmiddels zijn 40 landen geregistreerd als deelnemer en volgens de organisatie wijst alles erop dat de editie van 2020 een recordeditie zal zijn.

Nog nooit deden er zoveel landen mee aan een WUCC.
Nijmegen legt hiermee de lat hoog voor Stellenbosch(Zuid Afrika) en Carthage (Costa Rica), gaststeden van het WUCC in 2022 en 2024.

350 deelnemers verwacht

De verwachting van de organisatie was dat in juni 250 deelnemers en begeleiding uit 25 landen naar Nijmegen zouden afreizen. Die verwachting is na de succesvol verlopen landeninschrijving bijgesteld naar 350 deelnemers en begeleiding.

Zij zullen aan de start staan bij wedstrijden in vier disciplines in zowel een mannen- als een vrouwenrace. De wedstrijden vinden plaats rondom de Ooijpolder, Berg en Dal en op de campus van de Radboud Universiteit.

'Four races, unlimited opportunities'

De vier races vormen het kernevenement, daarnaast zorgt de organisatie ook voor spin-off onder een bredere doelgroep dan de studenten en wielrenners alleen. In samenwerking met studenten en docenten vanuit HAN Sport en Bewegen (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en Decathlon worden er diverse 'side-events'
georganiseerd in aanloop naar het hoofdevenement in juni. Hiermee probeert men jong en oud in beweging te brengen en ondertussen het hoofdevenement onder de aandacht te brengen.

De side-events doen niet alleen Nijmegen en Berg en Dal aan, ook in andere Gelderse gemeenten als Wijchen en Zutphen worden die georganiseerd met het oog op de verwachte maatschappelijke impact. Dit alles volgens de slogan van het evenement: ‘Four races, unlimited opportunities’.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}