Defensief zwak NEC pakt overwinning in Helmond

Defensief zwak NEC pakt overwinning in Helmond

HELMOND – NEC heeft vrijdagavond Helmond Sport weten te verslaan, in Helmond werd het 2-3. Anass Achahbar scoorde twee keer en Brahim Darri maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen.
NEC begon zonder aanvoerder Rens van Eijden aan de wedstrijd. Hij ontbrak wegens een knieblessure. Joey van den Berg nam de band over. Het centrale duo bestond zodoende uit Bossaerts - Kvída.

De tekst gaat verder onder de video

Geweldige omhaal

Na drie minuten ontstond het eerste gevaar voor Helmond Sport, via twee corners, die werden gekeerd door Alblas, leidde het niet tot een doelpunt voor de thuisploeg. Al vroeg in de wedstrijd kregen de Helmonders al diverse kansen, maar lieten deze onbenut. Na bijna een kwartier spelen kreeg NEC via Achahbar de eerste kans van de wedstrijd voor het doel, hij probeerde het met een afstandsschot. Geheel tegen het wedstrijdbeeld in was het Achahbar die op aangeven van Darri vanuit een geweldige omhaal zorgde voor de 0-1. NEC kreeg na de goal meer controle over de wedstrijd en dit resulteerde na ruim een half uur spelen in 0-2: Darri schoof de bal op aangeven van Okita in de korte hoek. Enkele minuten later vloerde Lartey-Sanniez verdediger Poelmans van Helmond Sport en ging de bal op de stip, Zeldenrust schoot deze beheerst binnen: 1-2. Kort daarna leek Helmond Sport te gaan scoren, echter was het Kvída die met een sliding de bal van de lijn haalde. Vlak voor rust kwam Braken na een goede aanname vrij voor Helmond-doelman Van Gassel, maar hij kon deze keren. Zo ging NEC tegen de verhoudingen in met 1-2 de rust in. Daar waar de thuisploeg meer kansen kreeg en maar één keer scoorde, was NEC effectiever met twee doelpunten uit vier kansen.

Regie weer in handen

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Al snel was het Helmond Sport dat op gelijke hoogte kwam, Zeldenrust dook alleen op voor Alblas en scoorde beheerst zijn tweede van de avond. NEC speelde even met tien man, aangezien Kvída last ondervond aan een duel met Knops. De centrale verdediger vervolgde de wedstrijd met een tulband om zijn hoofd. Achahbar probeerde de voorsprong terug te veroveren en haalde uit vanaf 20 meter, echter ging deze bal net naast. Na de gelijkmaker van Helmond Sport had NEC de regie weer in handen, maar de Nijmegenaren wisten geen echt gevaar te stichten. In de slotfase mocht Ndayishimiye zijn debuut maken, hij viel in voor Okita. Enkele ogenblikken later kwam Labylle via de flanken op en gaf de bal voor op Achahbar. Laatstgenoemde rondde ijskoud af: 2-3. Kort voor tijd was er nog een klein kansje, Ndayishimiye probeerde het, maar zijn inzet ging ruim over. Zo wist NEC uiteindelijk toch de overwinning binnen te slepen.

Volgende week vrijdag speelt NEC in eigen huis tegen koploper Go Ahead Eagles.

Scoreverloop
'19 Achahbar 0-1
'32 Darri 0-2
'37 Zeldenrust 1-2
'51 Zeldenrust 2-2
'79 Achahbar 2-3

Scheidsrechter Richard Martens

Opstelling NEC Alblas; Lartey-Sanniez ('66 Joppen), Bossaerts, Kvída, Labylle; Van den Berg, Achahbar, Overtoom; Okita ('77 Ndayishimiye), Braken, Darri ('64 Romeny).

Opstelling Helmond Sport Van Gassel; Zwanen ('79 Verkennis), Meijers, Knops, Poelmans; Brusselers ('81 Muzaqi), Swinnen, Van der Gaag; Zeldenrust, Naudts, Sprangers ('59 Snepvangers).

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}