“Democratie heeft af en toe onderhoud nodig”

“Democratie heeft af en toe onderhoud nodig”

NIJMEGEN – “Democratie heeft af toe ook onderhoud nodig.” Onder dit motto wordt op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus het Democratiefestival georganiseerd op het eiland Veur-Lent bij Nijmegen.

Vele bekende Nederlanders leveren een bijdrage aan het festival, zoals onder andere columnist/presentator Hugo Borst, minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken, schrijver/historicus Herman Pleij, staatssecretaris Stientje van Veldhoven, historicus Maarten van Rossem en muzikant Danny Vera. De presentatie is in handen van Anita Witzier en Eric Corton.

Nederland is van iedereen

Democratie is iets om te koesteren en trots op te zijn, zo stellen de organisatoren. “We leven in een land waar iedereen zijn of haar mening mag geven. En waar iedereen mag meepraten over de toekomst van Nederland. Want Nederland is van iedereen,” aldus de organisatie.

Op het festival zijn vele debatten over allerlei onderwerpen, workshops, lezingen en excursies. Deelnemers kunnen meningen uitwisselen, tips met elkaar delen, inspiratie opdoen, of gewoon een gezellige dag hebben in een informele festivalsfeer. Er is ook veel muziek en cabaret.  

Festival voor jong en oud

Het Democratiefestival is specifiek bedoeld voor alle leeftijden. Zo zijn er kidszones, sportveldjes en programmaonderdelen speciaal voor kinderen. Personen jonger dan 16 jaar mogen het festivalterrein alleen betreden onder begeleiding van een ouder of voogd.  

De organisatie van het eerste Democratiefestival van Nederland kost ruim één miljoen euro. Dat bedrag wordt opgebracht door het rijk (760.000 euro) en de provincie (250.000 euro). Het festival is een initiatief van het Rijk en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}