Demonstreren mag in Nijmegen niet meer met tractoren

Demonstreren mag in Nijmegen niet meer met tractoren

NIJMEGEN – Bij demonstraties in Nijmegen zijn landbouwvoertuigen vanaf nu verboden. Dat heeft burgemeester Hubert Bruls besloten. Enkele incidenten met tractoren afgelopen week vormen de aanleiding voor het verbod.

Protesten gestopt

Dinsdag waren boeren in hun tractoren op weg naar de Nijmegenaar Johan Vollebroek, die de stikstofproblematiek aankaartte bij de Raad van State. Ze werden door de politie tegengehouden. Donderdagavond reed een groep boeren vanuit Noord-Brabant in de richting van het Nijmeegse stadscentrum. Deze stoet werd tegengehouden op de Graafsebrug. Op vrijdag ten slotte werd opnieuw een groep boeren van de weg gehaald; ditmaal ter hoogte van Cuijk. Ook deze demonstranten waren in tractoren op weg naar het Keizer Karelplein.

Risico

Nu is het genoeg, vindt burgemeester Bruls, die ook voorzitter is van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Hij zegt: “Demonstreren op zich is en blijft in Nijmegen, mits tijdig gemeld en overlegd, gewoon toegestaan. Maar dergelijke onverwachte acties, waarbij zeker die van donderdagavond en vrijdagnacht geen duidelijk demonstratiedoel hadden, brengen een risico voor omwonenden met zich mee en belemmeren de doorgang voor hulpdiensten, zodat er feitelijk een gevaar voor de gezondheid kan ontstaan. Ook is de verkeersveiligheid in het geding. Ik heb daarom besloten het gebruik van landbouwvoertuigen bij demonstraties in Nijmegen nu even niet meer toe te staan.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}