Springkussenverhuur Weurt: "Aandacht voor veiligheid springkussens is goed"

Springkussenverhuur Weurt: "Aandacht voor veiligheid springkussens is goed"

WEURT – Springkussens voldoen regelmatig niet aan de veiligheidseisen, zo bleek deze week uit onderzoek in opdracht van RTL Nieuws. Er doen zich regelmatig ongelukken voor met ernstige verwondingen tot gevolg. Daarbij wordt voornamelijk Multiplay aangewezen als gevaarlijk springkussen.

Weurt

In Weurt, maar ook in andere steden en dorpen in de omgeving van Nijmegen is het type Multiplay een veelgebruikt type. Voor verjaardagen of andere evenementen worden ze regelmatig verhuurd. Een van de verhuurbedrijven is gevestigd in Weurt, Partytent4rent, en zij zijn zich bewust van de risico's en pleiten daarom ook voor media-aandacht voor de veiligheidseisen. Dat heeft tot nu toe vooral geleid tot politieke aandacht voor het onderwerp. Onder meer VVD, CDA en SP hebben zich al kritisch uitgelaten naar de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit), zij moeten volgens de partijen ingrijpen in de huidige situatie. 

Tekst gaat verder onder de video.

Marco Nillesen

Marco Nillesen directeur van Partytent4rent heeft het al in meerdere situaties mis zien gaan: "Het komt vaak voor dat de eigenaar van het springkussen of de organisator van het evenement het toestel niet vast maakt aan de grond." Dat kan leiden tot ernstig letsel: "Ik vind dat de onveiligheid niet perse de verantwoordelijkheid van de verhuurder is. Het gaat er ook om hoe je met het springkussen omgaat. De verantwoordelijkheid ligt bij meerdere partijen."

 

 

 

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}