'Dit is een speelplek, geen poepveld'

'Dit is een speelplek, geen poepveld'

MILLINGEN AAN DE RIJN – In de omgeving van de Van Goghstraat in Millingen aan de Rijn zijn de buurtbewoners de overlast van hondenpoep inmiddels ook al zat. Zij hebben daarom zelf actie ondernomen.

Twee vuilniszakken

Een voordeel van de droogte: de drollen zijn ook lekker droog. Voordat het gaat regenen hebben omwonenden bijna twee vuilniszakken vol met hondendrollen opgeruimd. Het is namelijk een speelplek en geen poepveld.

Kinderen gebruiken de plek

Dat is ook de tekst die er op de zelfgemaakte borden staat. Er zijn er twee geplaatst om de hondeneigenaren er op te attenderen dat het veld gebruikt wordt door kinderen. Twee kinderen hebben van poepzakjes nog een feestelijke slinger gemaakt.

Maatregelen in Berg en Dal en Groesbeek

Ook in Berg en Dal en Groesbeek worden de inwoners creatief als het gaat om het bestrijden van hondenpoep. Een inwoonster van Berg en Dal zette bloeiende plantjes rondom de boom waar de honden hun behoefte deden. Aan de Bremstraat in Groesbeek plaatste een inwoner in overleg met de gemeente Berg en Dal een hekwerk om de boom. “In het najaar zetten we er nieuwe struiken in, de oude zijn doodgegaan”, aldus de gemeente.

BOA’s controleren op de overlastgevende plekken. Er kunnen boetes worden uitgedeeld, maar de voorkeur gaat eerst uit naar het uitdelen van zakjes als hondenbezitters die niet bij hebben.

via mediapartner DeGroesbeek.nl

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}