Dit jaar minder nationaliteiten in Vierdaagse

Dit jaar minder nationaliteiten in Vierdaagse

NIJMEGEN – Aan de 103e Vierdaagse nemen burgers uit 73 verschillende landen deel. Dat zijn er beduidend minder dan vorig jaar toen er wandelaars van 82 nationaliteiten meededen. Wat daar de precieze reden van is, dat is niet duidelijk.

Dit jaar is ruim 14 procent van de deelnemers afkomstig uit het buitenland. Dat is vrijwel hetzelfde percentage als in 2018, zo blijkt uit de cijfers die zijn verstrekt door de Vierdaagse organisatie.   

Gelijk aantal militairen

De buitenlandse wandelaars blijken vooral mannen te zijn. Van alle mannelijke deelnemers komt bijna 20 procent uit het buitenland; van alle vrouwen is ruim 7 procent afkomstig van over de grenzen.
Het aantal militaire lopers is vrijwel gelijk gebleven. Dit jaar zijn dat er 5.900, vergeleken met 5.850 vorig jaar.

Vooral 50-plussers

De hoofdmoot van de wandelaars zit in de leeftijdscategorie 50 tot en met 70 jaar. Zo’n 22.000 van de ongeveer 47.000 ingeschreven lopers behoren tot die leeftijdscategorie. Veel van hen hebben een uitgebreide ervaring wat betreft wandelen.

Het aantal wandelaars dat voor het eerst meeloopt in de Vierdaagse is gedaald van 15.380 vorig jaar tot 14.200 in de editie van dit jaar. Zowel dit jaar als vorig jaar doen er 25 mensen mee in een rolstoel.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}