Doelpuntloze eerste competitiewedstrijd voor Alverna

Doelpuntloze eerste competitiewedstrijd voor Alverna

WIJCHEN – De eerste competitiewedstrijd van Alverna eindigde in een 0-0 gelijkspel. De ploeg uit Wijchen deelt na een matige derby de punten met Woezik. Beide ploegen hadden veel kansen, maar dit leidde tot niets. Na een matige voorbereiding heeft deze wedstrijd wel voor vertrouwen gezorgd.

Goede eerste helft 

Alverna begon sterk en kreeg snel een kans maar die eindigde in de handen van de doelman. Na tien minuten kreeg ook Woezik hun eerste kans maar zowel het schot als de daaropvolgende rebound werden succesvol geblokt door verdedigers van Alverna. Na een goede bal op Bart Schiks lijkt Alverna op voorsprong te komen maar ook hij weet de doelman niet te passeren. Hierna golfde het spel op en neer en krijgen beide ploegen kleine kansjes. Het venijn zat in het einde van de eerste helft, met een bal op de paal en een solo die strandde op de doelman van Woezik.

Moeilijke slotfase

In het eerste kwartier na de rust waren beide ploegen nog gelijkwaardig. Zowel Alverna als Woezik kregen kansen, maar beide weten zij de doelman niet te passeren. Langzaam maar zeker nam Woezik het initiatief en kwam Alverna onder druk te staan, maar dit leverde niet veel meer op dan een paar kleine kansjes. Pas in de laatste tien minuten wist Alverna zich weer terug te knokken en creëerde een grote kans, maar opnieuw redde de doelman. Ook de keeper in het andere doel bewees nog zijn waarde: Woezik-spits Julian Willems werd in blessuretijd diep gestuurd, maar ook hij kon niet succesvol afwerken. Zo eindigde de derby doelpuntloos.

Dit is een bewerkte versie van het wedstrijdverslag dat Henny Remmers van VV Alverna schreef.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}