Doorkomstplaatsen Beuningen en Weurt in kader Roze Woensdag

Doorkomstplaatsen Beuningen en Weurt in kader Roze Woensdag

BEUNINGEN – De wandelaars van de 103e Vierdaagse vieren op deze Roze Woensdag groot feest. De gemeente Beuningen verwelkomt op de tweede wandeldag de 30, 40 en 50 km-lopers van de Nijmeegse Vierdaagse.

Samen met Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, inwoners, bezoekers en veel vrijwilligers bezorgt de doorkomstgemeente ten westen van Nijmegen de lopers een onvergetelijke dag.

Feestelijk welkom 

Op initiatief van de projectgroep 103e Vierdaagse maken wandelaars kennis met de gemeente Beuningen. De lopers worden feestelijk welkom geheten op de rotonde bij het Thujapark. Daar maakt een dj muziek. Als ze verder lopen, dan horen de wandelaars muziek van korpsen, dweilorkesten en dj’s. Daarnaast staan veel inwoners aan de zijlijn om de Vierdaagsebikkels aan te moedigen.

Kijk voor het volledige programma en de activiteiten die in Beuningen en Weurt plaatsvinden op de website van Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen

In het zonnetje

Op het Thorbeckeplein staat een terras met daarbij een ontvangsttent van de gemeente Beuningen. Vanuit deze ‘roze wolk’ juicht burgemeester Daphne Bergman elke loper persoonlijk toe. De wandelaars krijgen vanuit deze tent een duurzame herinnering (een groeipapier met zomerbloemen) aan de doorkomst door Beuningen.

Maar niet alleen de wandelaars van de Vierdaagse worden dit jaar in het zonnetje gezet, ook de eigen inwoners krijgen die dag extra aandacht. Zij die iets voor de Beuningse samenleving betekenen zijn namelijk uitgenodigd voor de ontvangsttent. Dit jaar zijn dat de vrijwilligers van Beuningen on Ice. Zij zorgen er al jaren voor dat mensen kunnen genieten van het schaatsfestijn Beuningen on Ice in december.

Kinderen zustergemeente lopen mee

Acht kinderen van de Poolse zustergemeente Mikolów lopen samen met twee begeleiders de Nijmeegse Vierdaagse. Maandag 15 juli zijn ze uitgenodigd op het gemeentehuis. Burgemeester Daphne Bergman wenst hen dan veel succes met de wandeltocht. Tijdens de doorkomst door Beuningen brengen ze een bezoek aan de ontvangsttent.

Pink rebels

Gelegenheidsformatie ‘Pink Rebels’ schreef op initiatief van Stichting Roze Woensdag en in opdracht van COC Nijmegen een lied en treedt daarmee bij verschillende podia langs de route op. Op deze manier wordt stilgestaan bij het feit dat het nog steeds niet vanzelfsprekend is dat LGBT’ers (lesbian, gay, bisexual, transgender) overal zichtbaar zichzelf kunnen zijn. Om 11.00 uur treedt Pink Rebels op in de ‘roze wolk’ aan het Thorbeckeplein. Om 12.00 uur bij de rotonde bij het Thujapark.

De Vier W's

De feestelijke optocht door de regio doet in de laatste kilometers de Vier W's aan: Weurt, Waterkwartier, Waalkade en Wedren bereiden de Vierdaagselopers een kleurrijk en warm onthaal op weg naar de finish.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}