Dorpshuis van het Jaar: helft van de finalisten uit onze regio

Dorpshuis van het Jaar: helft van de finalisten uit onze regio

REGIO – Drie van de zes finalisten in de verkiezing 'Dorpshuis van het jaar' van Gelderland komen er drie uit onze regio. Het gaat om De Broederij in Nijmegen, Wijkcentrum Wijchen-Zuid, Ontmoetingscentrum De Paulus in Winssen. De zes finalisten zijn geselecteerd door een jury. In het najaar strijden ze om de titel, en dan hebben Gelderlanders het laatste woord door te stemmen.

Genomineerden

De Broederij, in de Nijmeegse wijk Lindenholt, noemt zichzelf een 'creatieve en natuurlijke broedplaats'. Er worden onder meer cursussen en workshops gegeven voor zowel volwassenen als kinderen. Ook zijn er ruimtes te huur voor bedrijven.

Wijkcentrum Wijchen-Zuid is een 'klassiek' wijkcentrum, waar veel activiteiten plaatsvinden. Het laatste jaar is gewerkt aan het gezelliger maken van het centrum, door onder andere een lounge set en nieuwe lampen en bloembakken.

De Paulus is het ontmoetingscentrum van Winssen (gemeente Beuningen). Bijzonder is dat het zonder subsidie draait, en gehuisvest in een karaketeristiek gebouw: een voormalig klooster.

Verkiezing

De verkiezing ‘Dorpshuis van het Jaar’ is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en provincie Gelderland. Dit jaar wordt de verkiezing voor de vierde keer georganiseerd.

De drie andere finalisten zijn Ons Honk-Zuid in Apeldoorn, Bolderburen in Culemborg en De Stadsboerin in Doetinchem.

Alle finalisten krijgen €750,-. De uiteindelijke winnaar krijgt daar nog eens €2500,- bij.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}