Dramatisch NEC onderuit in eigen Goffert

Dramatisch NEC onderuit in eigen Goffert

NIJMEGEN – NEC is vrijdagavond in de Goffert dramatisch onderuit gegaan met 0-1 tegen MVV. NEC moest enkele noodgedwongen wijzigingen toepassen in de basiself. Door de rode kaart van Joey van den Berg tegen de Bosschenaren kwam er een plekje vrij voor Mart Dijkstra.

Keeper Oliver Zelenika raakte geblesseerd op de training, doordat hij tegen een oefenpop aanbotste. Hierdoor moest Jack de Gier weer terugvallen op Marco van Duin. In de voorhoede kon alles blijven staan zoals in de afgelopen wedstrijden.

MVV op voorsprong

NEC begon aanvallend aan de wedstrijd, echter reageerde Van Duin na zes minuten adequaat op een hoekschop van de Maastrichtenaren. In het eerste kwartier konden we voor beide ploegen geen noemenswaardige kansen noteren. Van Duin moest een paar keer in actie komen nadat de bal verkeerd werd teruggespeeld. Na 25 minuten kreeg Okita een mooie voorzet op het presenteerblaadje maar hij raakte de bal verkeerd. In de 33e minuut kwam de uitploeg op voorsprong vanuit een vrije trap van Martina, in de rebound schoot Mares de bal binnen nadat van Duin de bal uit zijn handen liet glippen. Na de goal van MVV begon NEC meer in te zakken. Vlak voor rust kreeg NEC enkele kleine kansjes, Achahbar was nog gevaarlijk met een schot, maar deze ging net over.

De tekst gaat verder onder de video.

Geen aansluitingstreffer

In het begin van de tweede helft dacht Okita de 1-1 te maken. Echter werd er gevlagd voor buitenspel, waardoor de gelijkmaker vooralsnog uitbleef. Na ongeveer een uur spelen probeerde Achahbar het vanaf een afstand, maar de bal ging ruim over. Uit een hoekschop voor NEC was het wederom Achahbar die van dichtbij de mogelijkheid had om een aansluitingstreffer te maken. Net nadat Sabak in het veld was gekomen gaf hij een mooie dieptepass op Okita, maar laatstgenoemde schoot de bal over het goal. Aan de kant van NEC waren het telkens hele eenvoudige passes die mis gingen. In de tweede helft zijn er geen momenten geweest dat NEC grote aanspraak maakte op een treffer. In de slotfase ging NEC nog een paar keer naar voren, maar ook dit leidde tot niets.

Wedstrijdverloop
'33 Mares 0-1

Scheidsrechter 
Richard Martens

Toeschouwers 8326

Opstelling NEC Van Duin; Lartey-Sanniez, Van Eijden, Bossaerts ('68 Sabak), Kvída, Dijkstra ('89 Romeny), Achahbar, Labylle; Okita, Braken, Darri.

Opstelling MVV Koopmans; Mbuyamba, Mares, Lavalée, Gunst; Ippel, S. Martina, Deom (Houben); Golpek (Abubakar), Van den Hurk, Schroijen (Everaers).

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}