Drempels Trajanussingel Beuningen dwingen verkeer snelheid te minderen

Drempels Trajanussingel Beuningen dwingen verkeer snelheid te minderen

BEUNINGEN – Op de Trajanussingel in Beuningen worden vier drempels aangelegd, om zo het verkeer te dwingen om snelheid te minderen. De werkzaamheden vinden plaats van 11 december tot en met 18 december en gedurende die periode is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Er zijn momenteel al twee wegversmallingen op de Trajanussingel. Twee zebrapaden in de wegversmallingen worden verhoogd aangelegd.

‘Niemand houdt zich aan maximumsnelheid van 30 km’

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de Hadrianussingel. Bewoners van de Trajanussingel en zijstraten kunnen in die periode wel gewoon bij hun woningen komen. 

De bewoners van de Trajanussingel, een 30-kilometerzone, hebben meerdere keren actie gevoerd om bij de gemeente aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid. Zij zijn blij dat er nu verkeersremmende maatregelen worden genomen. Volgens de bewoners wordt er op de weg structureel te hard gereden en houdt vrijwel niemand zich aan de maximumsnelheid van 30 km per uur. Een rapport van Veilig Verkeer Nederland (VVN) zou bovendien hebben aangetoond dat de weg onveilig is.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}