Drijvend naar de film

Drijvend naar de film

BEUNINGEN – Zaterdagavond opent de zogenoemde ‘Drijf-in’ bioscoop op de Beuningse plas. Watersportvereniging De Beuningse Plas organiseert een filmavond vanaf het water voor jong en oud.

De Drijf-in wordt ieder jaar georganiseerd, maar door het slechte weer kon het evenement in 2018 en 2019 niet doorgaan. Dit jaar zal het waarschijnlijk wel droog blijven. Op twee schermen op de oever worden de hele avond films vertoont: op het ene scherm zijn kinderfilms te zien, waaronder The Missink Link. Op het andere scherm wordt de misdaadthriller The Gentlemen vertoond.

Boten

De films kunnen bekeken worden vanaf het water, in boten van bezoekers zelf. De coronaregels schrijven voor dat de boten afstand van elkaar moeten houden, en dat bezoekers op dezelfde boot van hetzelfde gezin moeten zijn. Ook mensen zonder eigen boot kunnen naar de film. Op de kant is ook plaats voor bezoekers. Er zit geen pauze in de films, maar mensen kunnen tussendoor wel een hapje en een drankje bestellen via WhatsApp.

Hopen op goed weer

Kaarten kosten €7,50 voor kinderen en €10 voor volwassenen. Dat is misschien niet genoeg om uit de kosten te komen. Voorzitter van de watersportvereniging Inge Hermans: “Als we pech hebben verdienen we er niks aan en moeten we zelf bijleggen. Het belangrijkste is dat het een leuke avond wordt, ook omdat er op het moment zo weinig wordt georganiseerd. We houden nu onze vingers gekruist dat het weer goed blijft.”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}