Druktemeter laat concentratie provinciebezoekers zien

Druktemeter laat concentratie provinciebezoekers zien

REGIO – Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen komt maandag met een monitor waarmee bezoekersdrukte in Gelderland wordt gemeten. De druktemeter geeft inzicht in waar het deze zomer druk of rustig is. Het biedt toeristen een hulpmiddel om te bepalen waar zij willen recreëren. De app is ontwikkeld in opdracht van de provincie Gelderland.

Met de informatie verkregen vanuit de ‘monitor bezoekersdrukte’ kunnen bewoners en bezoekers zien welke populaire plekken druk zijn. Een praktisch hulpmiddel, gezien het op bepaalde toeristische plekken in de provincie deze zomer druk gaat worden.

‘Lokale experts’ voeden de monitor

Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen heeft een samenwerking opgezet met ‘lokale experts’ zoals ondernemers, attracties, terreinbeheerders (natuur) en binnensteden. 'Zij geven drie keer per dag aan of het in hun omgeving druk, matig druk of rustig is', legt directeur Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, Herre Dijkema, uit. 'Deze gegevens worden zichtbaar gemaakt op een kaartje, waarbij in één oogopslag te zien is waar het in Gelderland druk of rustig is. Ook worden alternatieven geboden voor de drukke plekken, waarmee recreanten de keuze hebben waar zij heen willen gaan. Dit levert dus een soort ‘hittekaartje’ op van drukke en rustige plekken in Gelderland.'

Bezoekers en inwoners kunnen de monitor raadplegen die onder andere wordt aangeboden via de toeristische websites Visitnijmegen.com, Visitarnhem.com en Visitveluwe.nl.

Foto: Twitter

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}