Druten en Beuningen haken aan bij bevrijdingsfeesten Tour de Waal

Druten en Beuningen haken aan bij bevrijdingsfeesten Tour de Waal

DRUTEN/BEUNINGEN – Ook de gemeenten Druten en Beuningen worden volgend jaar onderdeel van de bevrijdingsfeesten onder de titel ‘Tour de Waal’. De zevende editie van Tour de Waal wordt speciaal, omdat Gelderland dan 75 jaar vrijheid en democratie viert.

Op Bevrijdingsdag vorig jaar werd Tour de Waal op 14 locaties langs de rivier gevierd. Er waren vier fietsroutes aan beide oevers van de rivier, van Loevestein tot aan Tiel. Doordat Druten en Beuningen nu ook aanhaken bij Tour de Waal wordt de bevrijding gevierd tot aan Nijmegen.

Gevarieerd programma Tour de Waal

Tour de Waal bestaat bijvoorbeeld ook uit oude legervoertuigen die worden geshowd, poëzievoordrachten, veel muziek en kunst, bevrijdingsmaaltijden, parachutisten en droppings van broodjes uit oude vliegtuigen. Alle dijken worden versierd met oranje linten.

Iedere locatie heeft een eigen programma. Het gemeentebestuur van Beuningen moet nog met de organisatie rond de tafel zitten, om precies af te spreken welke activiteiten op Bevrijdingsdag in de gemeente Beuningen zullen plaatsvinden.

Provincie betaalt mee

De gemeente Druten stelt een subsidie van 4.500 euro beschikbaar en ontvangt waarschijnlijk een zelfde subsidiebedrag van de provincie. Onder voorwaarde dat de gemeenten ook meebetalen, heeft de provincie financiële steun toegezegd voor Tour de Waal.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}