Druten hoeft geen bedrijfsgrond te schrappen

Druten hoeft geen bedrijfsgrond te schrappen

DRUTEN – De gemeente Druten hoeft geen bedrijfsgrond af te boeken. Dat blijkt dinsdag uit de concept-uitwerking van het RPW, het Regionale Programma Werklocaties. Daardoor heeft het RPW ook geen financiële gevolgen voor de gemeente, en daar is het Drutense college van B&W erg tevreden over.

“We hoeven geen vierkante meters aan bedrijfsterrein of kantoorlocaties te schrappen,” zegt de verantwoordelijke wethouder André Springveld.

Vier hectare bedrijfsgrond telt niet mee

Het Drutense college is erin geslaagd om ruim vier hectare aan grond op bedrijventerrein Westerhout-Zuid buiten het RPW te houden. “Een kwestie van goed onderhandelen met de provincie,” zo verklaart Springveld. Hij geeft alle eer aan het ambtenarenapparaat, dat de onderhandelingen over de vier hectare goed heeft voorbereid.

Waarom de provincie zich bereid heeft getoond om de ruim vier hectare buiten alle berekeningen te houden, blijft onduidelijk, maar het mag zonder meer als een succes voor het college worden gezien.

Tegenstrijdige signalen

Wethouder Springveld zei enkele maanden terug al dat het hele verhaal Westerhout-Zuid de gemeente Druten geen geld zou kosten. Later gaf hij toe per ongeluk voor zijn beurt te hebben gesproken.

Haci Aslan, fractievoorzitter van oppositiepartij Welzijn Druten, kon destijds niet geloven dat Westerhout-Zuid de gemeente Druten geen financieel nadeel zou berokkenen. In een commentaar verklaarde Aslan dinsdag de laatste tijd tegenstrijdige signalen te hebben ontvangen vanuit de provincie.

Mogelijk WOB-verzoek

"Als er binnenkort geen duidelijkheid komt vanuit de provincie, dan denk ik er serieus over om een WOB-verzoek in te dienen,” zegt Aslan. Via een verzoek op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) kan men overheden dwingen om bepaalde informatie vrij te geven.    

Wat alle succes voor het college van Druten enigszins overschaduwt, is het feit dat men al enkele jaren geen grond op bedrijventerrein Westerhout-Zuid heeft weten te verkopen.  

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}