Druten treedt strenger op tegen foutparkeerders

Druten treedt strenger op tegen foutparkeerders

DRUTEN – De gemeente Druten gaat de komende weken strenger toezien op het correct parkeren van auto’s. Volgens waarnemend burgemeester Corry van Rhee zijn er bij de gemeente de laatste tijd veel klachten binnengekomen van bewoners in het winkelcentrum.

Auto’s parkeren te lang binnen de Blauwe Zone of ze staan op plekken waar het verboden is om te parkeren. De Boa’s gaan de eerste twee weken alleen waarschuwingen uitdelen aan foutparkeerders, zegt burgemeester Van Rhee.

Parkeerregels strikt handhaven

Bij verkeerd geparkeerde auto’s worden aanvankelijk slechts briefjes onder de ruitenwisser gelegd. Na verloop van tijd gaat men de parkeerregels strikt handhaven en worden er boetes uitgedeeld, zo waarschuwt de burgemeester.

Extra parkeerplaatsen

Sinds de reconstructie telt de Hoogstraat, de belangrijkste winkelstraat in het centrum van Druten beduidend minder parkeerplekken voor auto’s. Dat wordt overigens wel gecompenseerd door extra parkeerplaatsen op andere locaties. Op de website van de gemeente staat sinds kort een waarschuwing aan alle personen die hun auto parkeren in het centrum van Wijchen.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}