Druten waarschuwt voor gevaren eendjes voeren

Druten waarschuwt voor gevaren eendjes voeren

DRUTEN – De gemeente Druten geeft bewoners tips voor het bijvoeren van eendjes en vogels. Momenteel wordt er veel gestrooid langs de wateren en in parken, maar op het achterblijvende voedsel komen ook ratten, muizen en ander ongedierte af. Met een aantal tips poogt de gemeente de overlast in te perken.

Brood is de boosdoener

De gemeente wijst er op dat het voeren van brood niet goed is voor de eenden. De Vogelbescherming bevestigt dit. Er zit veel zout in brood, iets wat ongezond is voor de dieren. Bovendien blijft het brood vaak liggen, omdat men te veel voert. Daarom luidt het eerste advies om de eendjes te voeren wat er meteen opgegeten wordt, of zodanig veel te strooien dat het voer ‘s avonds op is.

Adviezen

Daarnaast raadt de gemeente aan om eten niet op de grond te gooien, maar adviseert zij gebruik te maken van bijvoorbeeld een voederplank, voedersilo of een vetbol. Ook wordt er gevraagd om afvalbakken en -zakken goed af te sluiten. De gemeente moedigt bovendien bewoners aan om elkaar aan te spreken op hun gedrag.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}