Druten weerlegt kritiek plasticinzameling

DRUTEN - De gescheiden inzameling en recycling van kunststofverpakkingen is in Nederland succesvol. Hierdoor worden grondstoffen hergebruikt en CO2 bespaard. Dat antwoordt het Drutense college van B&W op raadsvragen van Sociaal Maas en Waal.Deze partij verwijst naar een rapport van het Centraal Planbureau (CPB), waarin kritiek wordt geleverd op het systeem van plastic-inzameling. Het CPB vindt dat er moet worden gekeken naar andere oplossingen.

Eenzijdig bericht
Het college is van mening dat diverse media de studie van het CPB eenzijdig hebben belicht.
Het kunststof dat in de gemeente Druten wordt ingezameld, komt niet in de verbrandingsoven terecht, zegt het college. Nadat de niet-kunststof eruit is gesorteerd, blijft zo’n 85 procent over voor hergebruik.

Wat volgens het college wel speelt, is dat de afzet van enkele soorten plastic stoffen moeizaam verloopt. Deze stoffen worden daarom tijdelijk opgeslagen tot ze wel kunnen worden afgezet.

Bijstelling systeem
Het college erkent dat het succes van de inzameling leidt tot nieuwe uitdagingen. Het systeem moet worden bijgesteld, zodat er nog meer milieuwinst kan worden geboekt.

Via mediapartner RTV Totaal

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}