Duitsland langer in lockdown, en met Pasen helemaal dicht

Duitsland langer in lockdown, en met Pasen helemaal dicht

DUITSLAND – De lockdown in Duitsland wordt tot 18 april verlengd. Rond de paasdagen gelden er aanvullende maatregelen. De besmetting cijfers in Duitsland lopen de laatste tijd snel op door de Britse variant.

Tijdens de paasvakantie die loopt van 1 t/m 5 april zijn de meeste winkels gesloten. Op 3 april wordt er een uitzondering gemaakt voor winkels die levensmiddelen verkopen en voor tankstations. Overigens zijn de meeste winkels normaal gesproken ook dicht rond Pasen. Test- en vaccinatielocaties blijven open.

Thuisblijven met Pasen

Het oorspronkelijke plan was om met Pasen juist iets te versoepelen, zo zouden de Duitsers meer mensen thuis mogen ontvangen. Nu roept Bondskanselier Angela Merkel mensen op om juist thuis te blijven tijdens Pasen om zo het aantal besmettingen weer te laten dalen. Ook kerkdiensten moeten zoveel mogelijk online plaatsvinden.

De Duitse regering ontraadt Duitsers om op vakantie te gaan in de paasvakantie. Voor vluchten naar Duitsland is er nu een testplicht ingesteld. Vooral Mallorca is een populaire vakantiebestemming voor Duitsers, de vrees voor nieuwe besmettingen van vakantiegangers die terugkeren na de paasvakantie is groot. Een aantal deelstaten pleiten voor een contactloze vakantie in eigen land, in dit praktijk betekent dit een vakantiehuisje met eigen sanitair en kookvoorziening.

Op 12 april overlegt Merkel met de leiders van de andere deelstaten of de lockdown nogmaals verlengd moet worden.

Foto: Euregio Rijn-Waal

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}