Duivelsberg nu ook toegankelijk voor wandelaars op wielen

Duivelsberg nu ook toegankelijk voor wandelaars op wielen

BERG EN DAL – De Duivelsberg is sinds kort makkelijker toegankelijk voor mensen met hulpmiddelen zoals een rolstoel en kinderwagens. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een zogenoemd familiepad.

Donderdag werd het pad geopend en de eerste proefwandeling gemaakt door wethouder Sylvia Fleuren.

Foto op Facebook zorgt voor ‘familiepad’

De Gelderse Sportbond Federatie kwam in 2018 met het initiatief om een toegankelijk rondje in het gebied van de Duivelsberg te creëren. De aanleiding hiervoor was een foto op Facebook van een rolstoel met luchtbanden die het pannenkoekenrestaurant op de Duivelsberg had bereikt. Vervolgens is in samenwerking met de gemeente Berg en Dal, Staatsbosbeheer en het pannenkoekenrestaurant een concreet plan gemaakt om een toegankelijk familiepad door het gebied te realiseren.

Tekst gaat verder onder de video.

Een grote uitdaging

Het was best een uitdaging om met de hoogteverschillen, smalle paden en boomwortels een geschikt pad te creëren. Ook omdat men het bijzondere landschap dat het gebied rijk is niet wilde aantasten, maar toch de rolstoel en kinderwagen een aantrekkelijke route wilde bieden. Een rolstoel met dikke banden, die het gebied nog beter toegankelijk maakt, is gratis te lenen bij het pannenkoekenrestaurant.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}