"Dukenburg lijkt wel het vergeten kindje"

"Dukenburg lijkt wel het vergeten kindje"

NIJMEGEN – Iedere week laten we in het radioprogramma Studio de Streek een inwoner uit de regio aan het woord. Wat zou hij of zij graag anders zien in de buurt? Waar zouden raadsleden eens mee aan de slag moeten? Deze week is het de beurt aan Tim Jansen uit Nijmegen.

Al zeven jaar woont Tim Jansen in Aldenhof. Na een lange werkdag in zijn fietsenwinkel maakt hij ’s avonds graag een wandeling in het wijkpark. Zo rustgevend als dat zou moeten zijn, zo geërgerd komt hij thuis. Het onderhoud dat gepleegd wordt, is volgens hem minimaal. 

"Het asfalt is gescheurd, de stoeptegels komen omhoog en de flora en fauna worden eigenlijk helemaal niet bijgehouden. Vorig jaar is er storm geweest, waarna een boom afgezaagd moest worden. Dat is gebeurd, maar vervolgens bleef deze boom op het eilandje in de vijver liggen. Dat is gewoon doodzonde, want het is een hartstikke mooi stuk.”

Tekst gaat verder onder de audio.

Meer potentie

Volgens Tim Jansen wordt de omgeving alles behalve optimaal benut. "Het park heeft veel meer potentie dan op dit moment het geval lijkt te zijn. Ik nodig bij deze een gemeenteambtenaar uit om langs het park over de 67e straat heen te rijden. Die weg is zo hobbelig dat mijn hoofd het dak van de auto soms bijna raakt.”

Vergeten kindje

Tim Jansen ziet dat in zijn wijk nauwelijks onderhoud wordt gepleegd. Dit terwijl in andere wijken volop aan de weg getimmerd wordt.

"Wij als buurtbewoners hebben het gevoel dat Dukenburg het vergeten kindje van de gemeente is geworden. We zien dat in Nijmegen-Noord allerlei mooie dingen gebouwd worden, maar hier in Dukenburg worden we een beetje vergeten lijkt het. Dus beste gemeenteraad, mag er meer zorg aan Aldenhof besteed worden?”

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}