Economische groei Beuningen in 2018 bovengemiddeld

Economische groei Beuningen in 2018 bovengemiddeld

BEUNINGEN – Het aantal bedrijven in de gemeente Beuningen groeide vorig jaar met zo’n 5 procent. Dat is iets meer vergeleken met de gemiddelde groei van ongeveer 4,5 procent in Gelderland. Beuningen telde eind vorig jaar bijna 8300 banen, ofwel zo’n 3 procent meer dan het jaar ervoor. In de provincie was de banengroei iets minder (2,5 procent).

Ook de regio Arnhem-Nijmegen presteerde qua werkgelegenheid beter dan het landelijk gemiddelde, namelijk 2,5 procent stijging tegenover 2,2 procent.

Hoogwaardige industrie met schone productie

De industrie in de gemeente Beuningen groeide het hardst, met 7 procent meer banen. Het beeld dat bij veel mensen leeft, dat het bij industrie vooral gaat om grote bedrijven met uitstoot van vervuilende stoffen, is volgens een woordvoerster van de gemeente allang verleden tijd.

De groei van de industrie is juist te danken aan de ontwikkeling van hoogwaardige, technologische en schone productie. De woordvoerster wijst daarbij op bedrijven als ASM en Rescope in Beuningen en Doeko in Weurt.   

Meeste banen in detailhandel en gezondheidszorg

De zakelijke dienstverlening is in Beuningen met 23 procent de sector met de meeste bedrijven. De detailhandel (16 procent) en de gezondheidszorg (16 procent) zijn de sectoren met de meeste banen.  

Dit jaar komt de gemeente Beuningen met een nieuwe ‘Economische Visie’. Dat wordt de leidraad voor gemeentelijke acties om het ondernemersklimaat te versterken. Wethouder Henk Plaizier (economische zaken) benadrukt dat de visie tot stand komt in samenspraak met de plaatselijke ondernemers. De Economische Visie moet dit najaar gereed zijn, zo is de bedoeling.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}