Eerste editie fietsevenement Zeven voor Leven

Eerste editie  fietsevenement Zeven voor Leven

NIJMEGEN – Stichting Zeven voor Leven organiseert op zondag 26 mei een nieuw fietsevenement in Berg en Dal om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Het wordt een jaarlijks terugkerend evenement, dat al de Nederlandse Alpe d’Huez wordt genoemd.

Het ingezamelde geld wordt specifiek gebruikt om kanker eerder op te sporen. Het gaat om het eerder ontdekken en gerichter behandelen van tumoren. Hierdoor wordt niet alleen de kans op overleven vergroot, maar verbetert ook de kwaliteit van leven na behandeling.   

Al meer dan 110.000 euro aan donaties

De deelnemers aan de fietstocht, die vaak een bijzonder en persoonlijk verhaal hebben, laten zich sponsoren. Alle donaties gaan naar de stichting Kanker Zien. Momenteel staat de teller van donaties voor de stichting al op meer dan 110.000 euro. Een bedrag dat volgens de organisatoren nog steeds oploopt.

Aan de eerste editie van Zeven voor Leven wordt onder andere deelgenomen door Team Sunweb, dat ook een van de ambassadeurs is van het evenement. Sunweb heeft bijvoorbeeld profwielrenner Tom Dumoulin onder contract staan.

Met het RadboudUMC heeft Kanker Zien een partner voor de eerste twee jaren. Het medisch centrum uit Nijmegen heeft een behandeling ontwikkeld waarbij tumoren veel eerder ontdekt kunnen worden.

Tekst gaat verder na de video:

Meerdere festiviteiten voor publiek

Het heuvelachtige parcours telt een ronde van 20 km, die zeven keer moet worden gereden. De bekende Zevenheuvelenweg en de Oude Holleweg (1 km met gemiddeld 14 procent stijgingspercentage) zijn in het parcours opgenomen.   

De officiële start voor het fietsevenement is om 7.07 uur, waarna rond 17.37 het totale donatiebedrag van de eerste editie bekend wordt gemaakt. De gehele middag zijn er voor het publiek diverse festiviteiten, waaronder een BBQ, die worden georganiseerd door plaatselijke ondernemers uit Beek en Groesbeek.

Op de voorafgaande zaterdagavond is er muziek, en worden onderzoeksresultaten over kanker bekendgemaakt. Deze bezinningsavond duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}