Eerste twee dagen van Vierdaagse gunstig wandelweer

Eerste twee dagen van Vierdaagse gunstig wandelweer

NIJMEGEN – Deelnemers en toeschouwers van de Nijmeegse Vierdaagse treffen het dinsdag en woensdag met het weer. Het is droog, wisselend bewolkt en temperaturen van maximum 22 tot 24 graden, zo meldt maandag Jaco van Wezel, meteoroloog namens Weeronline.

Op donderdag en vrijdag, de derde en vierde dag van de Vierdaagse, wordt het ’s middags iets warmer met 25 – 26 graden. Dan neemt ook de kans op een regen- of onweersbui toe.

Dinsdag 16 juli begint de 103e Vierdaagse. De eerste wandelaars vertrekken al om 4.00 in de ochtend. Naar verwachting is het dan droog en wisselend bewolkt met een graad of 12 op de thermometer.

Eerste twee dagen droog

Overdags is het half tot zwaar bewolkt met af en toe zon. Er waait een zwakke tot hooguit matige noordwestenwind. De maximumtemperatuur van 22 graden wordt pas aan het einde van de middag bereikt, maar dan zijn de meeste wandelaars al gefinisht.

Ook woensdag blijft het droog en schijnt de zon iets vaker dan de dag ervoor. In de vroege ochtend is het een graad of 11 en aan het eind van de middag 24 graden. De wind is zwak en variabel van richting.

Kleine kans op onweer

De verwachting voor donderdag luidt warmer met temperaturen van 15 graden (vroege ochtend) tot 25 graden (middag). Volgens Weeronline is er dan een mix van stapelwolken en zon. In de tweede helft van de middag neemt de kans op buien toe, met mogelijk (10 procent) onweer.

Voor vrijdag, de dag van de intocht, gaat men uit van 26 graden, met ’s middags opnieuw kans op een regen- of onweersbui.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}