Eigenaar gesloten café's schrijft open brief aan burgemeester Bruls

Eigenaar gesloten café's schrijft open brief aan burgemeester Bruls

NIJMEGEN – Sjoerd Tonissen, eigenaar van onlangs gesloten café's De Fiets en Tio Pepe, heeft op Facebook een open brief geschreven aan burgemeester Hubert Bruls. Bruls sloot onlangs de beide café's van Tonissen vanwege zijn 'slechte levensgedrag'. "U heeft het voor elkaar: ik ben weg."

Behalve zijn levensgedrag wordt Tonissen ook betrokkenheid bij een aantal geweldsincidenten verweten. Op Facebook beschrijft de horeca-ondernemer onder meer hoe zijn eigen moeder aan hem begon te twijfelen, nadat hij in een vraaggesprek met dagblad De Gelderlander had gezegd dat hij 'niet het liefste jongetje van de klas' was geweest.

Bonte hond van Nijmegen

Tonissen is verbolgen over de aanpak van Bruls. Volgens Tonissen schildert Bruls hem af als de 'bonte hond van Nijmegen'. Hij post op Facebook: "Volgens u ben ik namelijk van slecht levensgedrag en heeft u de kroegen waar ik met vol enthousiasme werkte, gesloten. Tevens heeft u mijn ex-vriendin die altijd van onbesproken gedrag was en altijd zeer zorgvuldig is, haar drank- en horecavergunning afgepakt. Mijn inziens is dit beneden alle peil."

'Ex treft geen blaam'

Voor de aanpak van de burgemeester van Nijmegen heeft hij weinig lovende woorden over. "Zelden heb ik in mijn leven iemand gezien die altijd processen vertraagt omdat ze alles precies volgens de regels wil doen", vervolgt Tonissen op zijn Facebook. Tonissen heeft ook nog een boodschap voor Bruls: "Mijn inmiddels ex Marga Bubeck treft geen enkele blaam, integendeel benadruk ik nogmaals, ze is vaak te zorgvuldig. En ja, u heeft het voor elkaar dat ik daar weg ben." 

Lees ook

Bruls sluit opnieuw meerdere horecagelegenheden

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}