Er moet extra ruimte komen voor woonwagens, gemeente zoekt naar beste plek

Er moet extra ruimte komen voor woonwagens, gemeente zoekt naar beste plek

NIJMEGEN – Nijmegen gaat op zoek naar 25 standplaatsen voor woonwagens. Er is vraag naar 93 standplaatsen, maar de gemeente wil niet te snel uitbreiden, omdat dat niet in verhouding staat tot andere woningtekorten in Nijmegen.

Op dit moment zijn er tachtig standplaatsen en 27 huurwoningen verdeeld over vijf locaties. Ook de 25 nieuwe standplaatsen moeten niet als een cluster bij elkaar komen, maar verdeeld worden over de stad.

In het onderzoek naar nieuwe standplaatsen wordt ook overlegd met gemeenten in de regio en wordt bekeken of er behoefte is aan koopstandplaatsen.

Keuze voor locaties

Het onderzoek naar de woonwagenstandplaatsen moet in het voorjaar van 2021 worden afgerond. Voor de zomer van volgend jaar neemt de gemeente dan een besluit over welke locaties verder worden onderzocht. Vertegenwoordigers van de Nijmeegse woonwagengemeenschap en de omgeving van die plekken worden daarbij betrokken.

Voor de overige groep geïnteresseerden voor Nijmeegse standplaatsen vraagt de gemeente in regionaal verband aandacht, ongeveer een kwart van de geïnteresseerden voor een Nijmeegse standplaats woont bijvoorbeeld niet in Nijmegen.

Via onze mediapartner Omroep Gelderland, geschreven door Eva van den Berg.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}