Erfgoedfestival start tijdens Maand van de Geschiedenis

Erfgoedfestival start tijdens Maand van de Geschiedenis

Typhoon, Jaap Robben en nog acht andere kunstenaars verbleven in de zomermaanden op tien Gelderse erfgoedlocaties zoals het Afrika Museum. Ze deden daar inspiratie op voor kunst die tijdens het Erfgoedfestival te zien is. Dit evenement is online te beleven vanaf 27 september. Op die dag start ook de Maand van de Geschiedenis.

Onder de kunstenaars zijn ook deelnemers uit Nijmegen en omgeving. Zo verbleef muzikante Marike Jager in het stadsmuseum Groenlo. Haar werk is online te zien op GELDERLAND – www.erfgoedfestival.nl.
In Gelderland is veel erfgoed dat bewaard is gebleven. Maar liefst vijftig van deze locaties haakten afgelopen maanden aan. In onze regio was dat onder andere Museumpark Orientalis in Heilig Land Stichting. 

Xanne en Ise van Pelt, de juniorvloggers van het Erfgoedfestival, gingen op onderzoek uit in Orientalis en maakten een animatie over de rol van Abraham in de drie wereldreligies waar het park de focus op legt: het jodendom, christendom en de islam. Hun filmpje is ook te vinden op de site van het erfgoedfestival. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}