Europese Partij Volt start tweedaagse tournee in Nijmegen

Europese Partij Volt start tweedaagse tournee in Nijmegen

NIJMEGEN – Kandidaten en vrijwilligers van de nieuwe Europese Partij Volt trekken dit weekend door het land. De campagnebus van Volt vertrekt zaterdag om 10.00 uur uit Nijmegen en bezoekt acht steden. De groep komt aan bij museum Het Valkhof en zondag 19 mei wordt de reis afgesloten in Rotterdam.

Volt is een nieuwe, Europese beweging die zich inzet voor een sterker en democratischer Europa en in acht landen meedoet aan de Europese Verkiezingen. De Nederlandse afdeling heeft naar eigen zeggen inmiddels meer dan 5.000 aanhangers. Er wordt campagne gevoerd voor de Europese Parlementsverkiezingen van 23 mei.

Twee marathondagen

Zo’n vijftig vrijwilligers gaan in twee marathondagen met zoveel mogelijk mensen het gesprek aan over de toekomst van Europa. De bus stopt in acht steden en is te zien in Utrecht, Nijmegen, Eindhoven, Den Bosch, Amsterdam, Leiden, Den Haag en Rotterdam.

Europese samenwerking

De boodschap van Volt: ‘Alleen door meer Europese samenwerking kunnen we de grensoverstijgende problemen van deze tijd het hoofd bieden.’ Lijsttrekker Reinier van Lanschot stelt: ‘Thema’s als klimaat, migratie, economie en veiligheid kunnen we alleen aanpakken door het Europees belang centraal te stellen’.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}