Ewijk krijgt eco-wijk in Keizershoeve

Ewijk krijgt eco-wijk in Keizershoeve

EWIJK – De ecologische wijk, die de gemeente Beuningen eerder al aankondigde, komt te staan in Keizershoeve 3 in Ewijk. Dat maakte het Beuningse college van B&W dinsdag bekend.

Het college besloot ook om in het gebied Hoge Woerd in Ewijk, waar eerst het AZC was gepland, 49 kavels te verkopen van 1500 vierkante meter. Het is de bedoeling dat ook hier groen en duurzaam wordt gebouwd.

Voorbeeldfunctie

De eco-wijk wordt gebouwd volgens de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het college gaat er vanuit dat het een wijk wordt waar Beuningen trots op kan zijn. De wijk krijgt een voorbeeldfunctie voor de gehele regio.
 

Extra woningen

In de eco-wijk staan 71 woningen gepland. Om te kunnen bouwen in Keizershoeve 3 en Hoge Woerd moet de gemeente 75 extra woningen krijgen toegewezen bovenop het huidige woningcontingent.
 
Wethouder Piet de Klein is daarover positief gestemd. "Wij verwachten dat dit wel goed komt, vooral omdat die 75 woningen bijzonder duurzaam worden," aldus de wethouder. Hij verwacht binnen een maand hierover uitsluitsel te kunnen geven.
 

Halve ton

Voor het uitwerken van de nieuwbouwplannen heeft het college 50.000 euro gereserveerd. De gemeenteraad vergadert over de plannen op dinsdag 20 februari.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}