Ex-kankerpatiënten Julie en Heleen zamelen geld in voor onderzoek

Ex-kankerpatiënten Julie en Heleen zamelen geld in voor onderzoek

NIJMEGEN – Julie en Heleen, allebei genezen van kanker, worden woensdagmiddag om vier uur ontvangen in het Radboudziekenhuis. Zij hebben er dan een wandeling opzitten van 229 kilometer om zo geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Hun wandeltocht begon in Leiden bij het Universitair Ziekenhuis (LUMC) en eindigt in Nijmegen bij het Radboudziekenhuis.   

Allebei nu tumorvrij

"We lopen omdat we wat terug willen geven aan de ziekenhuizen waar onze levens zijn gered. Wij gaan verder, en met meer onderzoek hopen we dat ook de levens van andere mensen verder kunnen gaan," zo zeggen beide jonge vrouwen.

Julie kreeg in 2014 op haar 22ste de diagnose borstkanker, en Heleen de diagnose tongkanker op haar 23ste. Julie is behandeld met chemotherapie en hormoontherapie en is meerdere keren geopereerd in het ziekenhuis in Leiden.

Heleen is geopereerd, bestraald en behandeld met chemotherapie en immunotherapie in het Radboudziekenhuis. Julie is inmiddels vijf jaar tumorvrij en Heleen een half jaar. En nu zijn ze dus, kankervrij en vol goede moed, op weg om verder te gaan met hun leven.

Facebook

Julie & Heleen zijn te vinden op Facebook. Ze hebben ieder een eigen actie: Julie bij het LUMC, Heleen bij het RadboudUMC.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}