Extra nachtelijke afsluiting A326 knooppunt Bankhoef

Extra nachtelijke afsluiting A326 knooppunt Bankhoef

WIJCHEN – Provincie Gelderland gaat in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 oktober verder met het aanbrengen van verkeerssignalering op de A326 voor het knooppunt Bankhoef. Hiermee gaat de verkeersveiligheid op het knooppunt ten westen van Wijchen omhoog.

Dit werk bij de A50 is nodig om de werkzaamheden van zaterdag 13 september af te ronden. Er wordt gewerkt aan nieuwe verkeerssignalering boven de A326. De werkzaamheden worden uitgevoerd van vanaf 8 oktober vanaf 23.00 uur tot 04.00 uur.

Knipperende waarschuwingsborden

Filevorming en meerdere zware ongelukken op de A326 zijn aanleiding voor de provincie Gelderland om verkeerssignalering aan te brengen op de A326 ter hoogte van knooppunt Bankhoef. Met verkeerssignalering worden weggebruikers door middel knipperende waarschuwingsborden gewaarschuwd voor files. Hiermee gaat de verkeersveiligheid omhoog.

Met het verbreden van de A50 van 2 naar 3 rijstroken is het verkeersaanbod tussen Valburg en Ewijk toegenomen. Hierdoor is het aanbod ter hoogte van Bankhoef dermate toegenomen dat ter plaatse van de invoeger van de A326 op de A50 structurele filevorming ontstaat. Dit veroorzaakt volgens de provincie filevorming in de richting van knooppunt Ewijk (A50) en de aansluiting Bergharen (A326).

Op de A326 vonden de laatste tijd diverse zware ongevallen plaats. De A50 is in beheer van Rijkswaterstaat, voor de A326 is de provincie Gelderland verantwoordelijk.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}