Extra uren gereduceerd parkeertarief voor bezoekers centrumbewoners Nijmegen

Extra uren gereduceerd parkeertarief voor bezoekers centrumbewoners Nijmegen

NIJMEGEN – Stadspartij DNF is er succesvol in geslaagd om 85 extra parkeeruren met een gereduceerd tarief voor bezoekers van Nijmeegse centrumbewoners te realiseren bovenop de 500 die in de Stadsbegroting waren opgenomen. De partij diende een amendement in als reactie op de verhoging van het parkeertarief voor het op straat parkeren in het centrum gedurende de tweede helft van de avond op alle dagen behalve zondag.

Sociale functie

‘Parkeerinkomsten zijn dé melkkoe van deze gemeente’, vindt fractievoorzitter Wendy Grutters. ‘Het college kiest ervoor in de Stadsbegroting om extra inkomsten te generen middels parkeergelden met deze verhoging van de tarieven. Het aantal betaaluren voor bezoekers van centrumbewoners wordt daarmee met 17 procent opgehoogd. De bewoners van de binnenstad zijn het kind van de rekening. Hun sociale contacten moeten namelijk 6 uur per week 17 procent meer gaan betalen voor hun bezoek. Dat alleen de centrumbewoners voor wat betreft hun bezoekers onevenredig worden benadeeld, strookt niet met het principe van een ongedeelde stad. Bezoek kunnen ontvangen heeft een belangrijke sociale functie voor iedere Nijmegenaar, ook voor de centrumbewoner, en vooral ook voor die centrumbewoner die afhankelijk is van mantelzorg. De parkeeruren met gereduceerd tarief (0,25 euro per uur) voor bezoekers van centrumbewoners voor centrumbewoners moet daarom als het aan ons ligt evenredig met 17 procent worden verhoogd. Het gaat dan om precies te zijn over 85 uren extra uren bovenop de 500 die nu in de begroting staan. De kosten hiervoor zijn nihil. En dan betalen bezoekers van centrumbewoners nog steeds meer dan nu voor hun bezoek na 21.00.’

Steun van wethouder en raad

Het feit dat de claim van Stadspartij DNF dat de kosten voor deze 85 extra uren nihil wordt bevestigd wordt door wethouder Harriët Tiemens (GroenLinks) (‘dit kan als de raad dat wil’), lijkt een voorname motivatie te zijn voor de coalitiepartijen om het amendement van Stadspartij DNF, mede ingediend door PvdA en VoorNijmegen.NU, te omarmen. Daarmee gaat het overgrote deel van de raad akkoord.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}