Extreme droogte nog geen probleem voor brandweer

Extreme droogte nog geen probleem voor brandweer

REGIO – De extreme droogte heeft in Gelderland-Zuid nog niet tot problemen geleid voor de brandweerkorpsen. Dat zegt een woordvoerster van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

De brandweer is al wekenlang zeer alert op natuurbranden. Daarom gaat er nu bij het uitrukken altijd een extra blusvoertuig mee, zodat men een eventuele natuurbrand meteen goed kan aanpakken.

Aan bluswater geen gebrek

Verder is de brandweer tot nu toe geen enkele keer in de problemen gekomen door een gebrek aan bluswater.

‘We mogen nog gewoon gebruikmaken van oppervlaktewater,’ aldus de woordvoerster van de Veiligheidsregio. Ook met de brandkranen en waterputten is er nog niets aan de hand.

De brandweer heeft vanwege de extreme droogte geen verloven hoeven intrekken, of vakanties moeten afzeggen. Volgens de woordvoerster is de brandweer standaard altijd goed bemand, om bij eventuele calamiteiten direct te kunnen helpen.

Brandweer doet veel aan preventie

Wel is de brandweer de laatste weken druk doende met preventie. Zo wordt het publiek er steeds op geattendeerd dat men moet opletten waar men gaat barbecueën. Ook worden gemeenten geïnformeerd wat men moet doen om evenementen brandveilig te maken.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}