Faber-de Lange probeert als wethouder "het maximale voor elkaar te krijgen"

Faber-de Lange probeert als wethouder "het maximale voor elkaar te krijgen"

OVERBETUWE – Brigitte Faber-de Lange volgde 3 september Jan van Baal op als wethouder in de gemeente Overbetuwe. “In zijn voetsporen denk ik dat je niet kan treden, maar ik probeer wel net als Jan het maximale voor de gemeente voor elkaar te krijgen”, zijn de woorden van Faber-de Lange.

Meer dan 18 jaar woont ze al in Elst. Dit is voor Faber-de Lange dan ook een goede manier om iets terug te doen voor de gemeente Overbetuwe. Ze vindt het belangrijk om vooral rekening te houden met de wensen van inwoners.

Haar politieke geschiedenis is begonnen als commissielid, en na een aantal jaar als raadslid voor het CDA. Daarna verdween ze even uit de politiek, maar een wethoudersvacature bij het CDA deed het politieke vuur toch weer oplaaien.

Tekst gaat verder onder de video.

Logistiek en economie

De afgelopen jaren was Faber-de Lange werkzaam als hoofddocent Logistiek en Economie op de HAN. Volgens de nieuwe wethouder zijn er wel overeenkomsten te zien tussen die twee beroepen: "De combinatie van creativiteit, communicatie en kennis zie ik zowel als docent als wethouder terug."

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}