Financieel Fit vraagt komende weken aandacht voor armoede

Financieel Fit vraagt komende weken aandacht voor armoede

NIJMEGEN – Het is iets waar veel mensen niet zo snel bij stil staan, maar ook in Nijmegen wonen 13.000 mensen (waaronder 4000 kinderen) in armoede. Op 24 oktober is de Dag van de Armoede en in het kader daarvan gaan mensen vrijdag de straat op. Het doel is om zoveel mogelijk lawaai te maken, om zo een signaal af te geven.

De optocht begint vrijdagmiddag om 13.00 uur vanaf Plein '44. Deelnemers krijgen de tip om bijvoorbeeld pannen of fluiten mee te nemen. Studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen houden zich volgende week ook bezig met dit thema. Zij zullen een week lang proberen met 50 euro rond te komen, zodat zij ervaren wat leven in armoede betekent. Iedereen wordt uitgenodigd mee te doen aan deze challenge.

Extra aandacht

Gerjo Schepers, initiatiefnemer namens Financieel Fit Rijk van Nijmegen, hoopt op extra steun van de inwoners. "Iedereen kan er iets aan doen. Alle partijen die zich hiervoor inzetten hebben handjes nodig," zegt Schepers. Zelf houdt hij een blog bij. "Als je op internet gaat zoeken naar ‘Werelddag van de armoede’ krijg je superveel informatie. Zelf kan ik daarom ook veel oppikken. Ook via sociale media zijn wij met de andere partijen druk bezig om mensen te attenderen op armoede," aldus Schepers.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}