Flemming redt punt in natte NEC-NAC

Flemming redt punt in natte NEC-NAC

NIJMEGEN – NEC heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen NAC Breda. Lang leek NEC weinig aanspraak te maken op een punt, maar in het laatste kwartier wist NEC zich terug te vechten tot een gelijkspel. Toch hebben beide directe concurrenten weinig aan een gelijkspel.

NEC, dat startte met Tom van de Looi en Ayman Sellouf in plaats van de geschorste Mart Dijkstra en Ole Romeny, had moeite met op gang komen. In een regenachtige Goffert kwamen beide ploegen in de eerste 45 minuten niet tot scoren. Wel was het een aantal keer dichtbij, via onder meer Jonathan Okita en Jellert van Landschoot. Aan de andere kant waren de kansen echter groter, maar het vizier stond niet op scherp bij Mounir el Allouchi en Finn Stokkers. 

Na een kwartier in de tweede helft werd NAC beloond voor de aanvallende intenties. Arno Verschueren haalde uit van buiten de zestien, maar de redding van Mattijs Branderhorst liet te wensen over. Hoewel hij de bal nog raakte, vloog hij wel de bovenhoek in. Voor eigen publiek moest NEC toen op zoek naar de gelijkmaker. Daarvoor kwamen Ole Romeny en Randy Wolters voor binnen de lijnen. Laatstgenoemde gaf tien minuten voor het einde van de wedstrijd de bal voor op Zian Flemming. De topscorer van NEC schoot met links zijn twaalfde doelpunt van het seizoen binnen. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}