Frank Antonie van Alphen presenteert rock ‘n roll-bundel

Frank Antonie van Alphen presenteert rock ‘n roll-bundel

NIJMEGEN – Op de vooravond van zijn zestigste verjaardag presenteerde schrijver en muziekjournalist Frank Antonie van Alphen zijn rock ’n’ roll-bundel De Aap In De Asbak. Hij deed dit afgelopen weekend in de Vasim in Nijmegen met voordrachten die afgewisseld werden met muziek van Mummy’s a Tree en Rocco Ostermann.

Rock ‘n roll is volgens schrijver Thomas Verbogt die het achterblad van de bundel schreef een manier van leven die moeilijk te typeren is. “Iedere poging doet er afbreuk aan. Je begrijpt en voelt het of je begrijpt en voelt het niet. Woorden die nu voor het oprapen liggen: rechtstreeks, oprecht, intens, gepassioneerd, schaamteloos, als het moet: strak sentimenteel. Er hoort natuurlijk ook energie bij. Een manier van leven dus, niet alleen muziek.”

Precies 20 jaar geleden, 5 juli 2000, schreef Frank zijn eerste muziekrecensie voor de Gelderlander. Hij recenseerde ook voor muziekblad FRET van het Nationaal Pop Instituut, dat later het Muziek Centrum Nederland heette. “In de bundel De Aap In De Asbak staat een selectie van ruim twintig verhalen die niet geschikt waren voor de krant of muziekblad FRET.” Ze gaan over een nachtje stappen in Brussel met de Belgische zanger Arno Hintjens, de rug van Ramses Shaffy, gokken met Herman Brood en festival Down The Rabbit Hole in de Groene Heuvels.

Nijmeegse Mummy’s a Tree speelt een thuiswedstrijd. De groep heeft zelfs enige tijd in de Vasim gerepeteerd. Mummy’s a Tree is bezig met een nieuw album dat in januari 2021 verschijnt. De muzikanten laten vandaag alvast een voorproefje horen. Ze vertellen dat Frank Antonie van Alphen nog gedrumd heeft in hun band. Rocco Ostermann deelde vroeger ook met Frank het podium. Hij brengt onder ander een layback Nederlandstalig nummer dat hij aan het begin van de coronatijd geschreven heeft.

Tekst: Rosanne de Boer

Foto: Rosanne de Boer


Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}