Frans Houben (GroenLinks) wil wethouder worden in nieuwe coalitie Beuningen

Frans Houben (GroenLinks) wil wethouder worden in nieuwe coalitie Beuningen

BEUNINGEN – Frans Houben (GroenLinks) wil wethouder worden in de nieuwe Beuingse coalitie. Dat zei hij zondagmorgen in het RN7-programma Studio de Streek. Piet de Klein, wethouder namens Beuningen Nu&Morgen, blijft vermoedelijk aan, aldus BN&M-fractievoorzitter Eric van Ewijk. Zijn partij zegde afgelopen donderdag het vertrouwen op in de coalitie.

Van Ewijk gaat er van uit dat de twee overige wethouders de eer aan zichzelf houden. Daarmee zouden Pim van Teffelen en Henk Plaizier ook uit het Beuningse college verdwijnen.

Tekst gaat verder onder de audio.

Zon en Wind

Volgens Van Ewijk hebben zowel het CDA als de VVD in Beuningen pogingen om de coalitie te redden in de wind geslagen. "We hebben ze enkele malen geprobeerd te bereiken om de boel nog te redden, maar daarop kwam geen reactie meer", aldus Van Ewijk die niet één concreet voorval voor de breuk kon aanwijzen. "Maar tijdens de laatste commissievergadering over Zon en Wind werd wel duidelijk dat samenwerken eigenlijk niet meer mogelijk was." CDA en VVD kwamen volgens Van Ewijk nog met zoveel vragen over een in zijn ogen glashelder stuk. "Van enige transparantie was geen sprake meer en dat is zeer teleurstellend", zeg Van Ewijk. 

Sociaal domein

In GroenLinks meent Van Ewijk een prima partij gevonden te hebben om de gemeente weer mee te kunnen besturen. Kandidaat-wethouder Houben wil met name het sociale domein en het dossier Zon en Wind onder handen nemen. "Daarin zien wij goede mogelijkheden om met BN&M samen te werken."

Van Ewijk verwacht tijdens de gemeenteraadsvergadering van 31 maart een nieuw coalitie-akkoord te kunnen presenteren.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}