Fusie tussen Druten en Wijchen 'kost alleen maar geld'

Fusie tussen Druten en Wijchen 'kost alleen maar geld'

DRUTEN – De politieke partij Welzijn Druten wil een referendum houden over de mogelijke fusie tussen de gemeente Druten en de gemeente Wijchen. Er wordt vaak gezegd dat de gemeenteraad van Druten voorstander is van de fusie, maar Welzijn Druten wil zich hiervan distantiëren. Daarom is de partij van mening dat de Drutenaren over dit onderwerp moeten kunnen uitspreken.

"Het gaat om één van de belangrijkste beslissingen over de toekomst van Druten", vertelt bestuursvoorzitter Kees Koppers van Welzijn Druten. Volgens hem zijn er nauwelijks voordelen van zo’n fusie te noemen: "Ik kan er zelf eigenlijk geen één opnoemen. Het levert niks op en kost alleen maar geld."

Tekst gaat verder onder de video.

Referendum

Bijna alle partijen van de gemeenteraad van Druten zijn voorstander van een fusie tussen Druten en Wijchen. Daarom denkt Koppers dat de gemeenteraad niet akkoord zal gaan met het voorstel van Welzijn Druten om een referendum te houden.

Welzijn Druten vindt het belangrijk dat de Drutenaren goed op de hoogte van deze fusie moeten worden gesteld: "Wat wij vooral van belang vinden is dat wij de bevolking van Druten kunnen raadplegen over die fusie. Als die bevolking van Druten zegt 'wij willen dat graag', wie zijn wij dan om dat tegen te houden?"

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}