Geasfalteerd wegdek Waalbrug nog tot september taboe voor auto's

Geasfalteerd wegdek Waalbrug nog tot september taboe voor auto's

NIJMEGEN – Het wegdek op de Waalbrug wordt in het weekend van 3 tot 6 juli geasfalteerd. Het autoverkeer mag pas in september de Waal oversteken via het gloednieuwe weggedeelte tussen de bogen. Dat melden Rijkswaterstaat en gemeente Nijmegen maandag.

Deze werkzaamheden vormen een van de laatste stappen in de vernieuwing van het betondek. Dit gebeurt in de eerste fase van de renovatie van de brug. Automobilisten moeten voorlopig nog geduld hebben, omdat onder de brug nog alle steunpunten worden vervangen. Hierdoor mag er voorlopig geen gemotoriseerd verkeer over het nieuwe betondek rijden.

Drie rijstroken binnen de bogen

Naar verwachting is er in september weer ruim baan voor het verkeer, als drie rijstroken binnen de bogen beschikbaar komen voor het snelverkeer. In de tussentijd blijven de huidige tijdelijke rijstroken buiten de bogen beschikbaar voor automobilisten.

Omleiding fietsers stadinwaarts

Vanwege de asfalteringswerkzaamheden is de brug afgesloten voor fietsers richting Nijmegen van vrijdag 3 juli 9.00 uur tot maandag 6 juli 6.00 uur. Zij worden omgeleid via de Snelbinder (het fietspad naast de spoorbrug). Fietsers staduitwaarts rijden dit weekend over het westelijke fietspad.

Voetgangers en automobilisten kunnen in beide richtingen gewoon de Waalbrug over. Tussen 21.00 en 6.00 uur mogen fietsers in twee richtingen over het westelijke fietspad. Vanaf maandagochtend rijden de tweewielers staduitwaarts als eersten over het nieuwe asfalt.

Weer vier rijstroken als brugdelen klaar zijn

In september gaat het verkeer weer binnen de bogen rijden en zijn er drie rijstroken beschikbaar op de brug (naar verwachting 2 staduitwaarts en 1 stadinwaarts). Zodra alle werkzaamheden aan de brugdelen buiten de bogen zijn afgerond, komen alle vier rijstroken binnen de bogen weer ter beschikking voor het verkeer.

Zwaar verkeer nog langer geweerd

Zwaar verkeer, zoals vrachtwagens en landbouwvoertuigen, mag overigens pas over de brug rijden als de steigers onder de brug zijn verwijderd. Tot die tijd wordt zwaar verkeer geweerd. Na de afronding van de eerste fase van de vervanging van het betondek en bijbehorende werkzaamheden wordt de brug geschilderd. De planning van deze tweede fase is op dit moment nog niet bekend.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}