Carbidschieten verboden op oudejaarsdag in Overbetuwe en Lingewaard

Carbidschieten verboden op oudejaarsdag in Overbetuwe en Lingewaard

REGIO – In Overbetuwe en Lingewaard is carbidschieten op oudjaarsdag verboden. Dat hebben de burgemeesters van de gemeenten besloten, in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie.

In deze gemeenten is er altijd al een verbod op carbidschieten, maar de burgemeester kan hier ontheffing voor verlenen. Inwoners met zo’n ontheffing mochten dus buiten de bebouwde kom wel cardbidschieten, dit jaar worden die dus niet verleend.

Carbidschieten is over het algemeen een traditie waar mensen samen komen, en dat is in coronatijd nu juist niet de bedoeling. "De burgemeesters vinden dat dit niet past in een tijd waarin je maar met een beperkt aantal mensen mag samenkomen en afstand moet houden,” schrijven de burgemeesters Patricia Hoytink-Roubos (Overbetuwe) en Nelly Kalfs (Lingewaard).

Ook willen de burgemeesters de zorg zoveel mogelijk ontzien. Door het verbod op vuurwerk zou het kunnen dat vuurwerkliefhebbers zich voor het eerst op carbidschieten richten. Hun onervarenheid zou kunnen leiden tot meer ongelukken, en dus tot een groter beroep op zorg.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}