Geen nieuwe gevallen ‘Tesla-pil’ opgedoken in onderzoek

Geen nieuwe gevallen ‘Tesla-pil’ opgedoken in onderzoek

NIJMEGEN – In het politieonderzoek naar aanleiding van de zeven jongeren die op zaterdagochtend 10 april na inname van harddrugs naar het ziekenhuis moesten, zijn geen nieuwe gevallen naar voren gekomen. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

Sinds het voorval is nauw samengewerkt met het Trimbos-Instituut om onderzoek te doen naar de pil die was ingenomen en of er vergelijkbare meldingen bekend waren. De politie richtte haar aandacht in het onderzoek op een eventuele strafrechtelijke component.

Tekst gaat verder onder de afbeelding:

Foto: Trimbosinstituut

Waarschuwing

In het kader daarvan zijn de betrokken jongeren gehoord en is samen met het Trimbos-Instituut gekeken of er vergelijkbare meldingen over deze pil binnen waren gekomen. Ook na 10 april is hier scherp op gelet. Vanuit verslavingsorganisaties is onder coördinatie van het Trimbos-Instituut gewaarschuwd voor de bewuste pil.

Geen vergelijkbare zaken

Op basis van de informatie die nu bij de politie bekend is, is het lastig tot onmogelijk om bij de producent van de drugs uit te komen. Omdat er volgens de politie geen vergelijkbare zaken zijn geconstateerd en de jongeren het goed maken en korte tijd na hun opname in het ziekenhuis allemaal weer thuis waren, is in samenspraak met het Openbaar Ministerie besloten het onderzoek niet verder voort te zetten.

Lees ook:

TRIPPENDE NIJMEEGSE STUDENTEN GEBRUIKTEN VERMOEDELIJK 'TESLA'-PIL

'TRIPPENDE JONGEREN OP BRANCARD', 8 AMBULANCES NAAR STUDENTENHUIS

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}