Geen treinen op Maaslijn in meivakantie

Geen treinen op Maaslijn in meivakantie

REGIO – Er rijden van vrijdag 26 april tot en zondag 5 mei geen treinen op de Maaslijn. ProRail legt dan de laatste hand aan de nieuwe treinbeveiliging op de noordelijke Maaslijn tussen Venlo en Nijmegen.

Na een uitgebreid testprogramma wordt de oude beveiliging ontkoppeld en de nieuwe beveiliging geactiveerd. Door de beveiliging tijdig te vernieuwen worden volgens Arriva onnodige storingen voorkomen en wordt gezorgd voor een betrouwbaar spoor.

  • van vrijdag 26 april t/m zondag 28 april rijden er geen treinen tussen Nijmegen en Boxmeer
  • op maandag 29 en dinsdag 30 april rijden er geen treinen tussen Nijmegen en Venlo
  • van woensdag 1 mei t/m zondag 5 mei rijden er geen treinen tussen Boxmeer en Venlo

Arriva zet stop- en snelbussen in op de verschillende trajecten. Reizigers tussen Nijmegen CS en Nijmegen Heyendaal kunnen ook gebruik maken van de bussen van het reguliere stadsvervoer (o.a. lijn 9 t/m 13, lijn 15 en lijn 300 van Breng). 

Koningsnacht en -dag

De werkzaamheden op de Maaslijn tussen Nijmegen en Boxmeer vinden ook plaats op koningsnacht en -dag. Arriva zet op deze dagen extra snel- en stopbussen in. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd van 30 tot 60 minuten.

Vervangende bussen

Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de inrichting van de bus is het meenemen van fietsen niet mogelijk.

Reistijd

Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer is te vinden op arriva.nl/limburg

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}