Geen unanieme steun voor 'nieuwe' wethouder Bert Velthuis

NIJMEGEN – Bert Velthuis heeft bepaald niet de steun van de gehele nieuwe gemeenteraad. Dat bleek gisteren voorafgaand aan de installatie van het nieuwe college van burgemeester en wethouders.

De kandidatuur van alle wethouders wordt procedureel in stemming gebracht in de gemeenteraad, voordat het college aan de slag kan. Tijdens die stemming bleek dat 14 raadsleden tégen Velthuis als wethouder stemden.

Hilckmann

Velthuis lag de afgelopen periode als wethouder regelmatig onder vuur. Zo wordt hij deels verantwoordelijk gehouden voor het debacle rondom slachthuis Hilckmann, dat 21 miljoen euro liet verdwijnen. Ook op zijn cultuurportefeuille kreeg hij veel kritiek. Museum Het Valkhof raakte onder zijn verantwoordelijkheid in zwaar weer en ook rommelde het binnen culturele instelling De Lindenberg. 

Starterswoningen

In 2017 raakt Velthuis in opspraak toen starterswoningen in het Willemskwartier als gevolg van slechte afspraken met de projectontwikkelaar plots onbetaalbaar bleken voor de groep, waar de woningen voor bedoeld waren.

Dat Velthuis terugkeerde als wethouderskandidaat verraste vriend en vijand. Zijn portefeuille is niettemin afgeslankt. In het nieuwe college wordt hij parttime verantwoordelijk voor Wijken, Openbare Ruimte, Vastgoed, Sport & Accommodaties.

 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}