Geen vertraging benoeming  burgemeester Beuningen

Geen vertraging benoeming  burgemeester Beuningen

BEUNINGEN – De benoeming van de nieuwe burgemeester van Beuningen loopt waarschijnlijk geen vertraging op door het wegvallen van commissaris van de Koning Clemens Cornielje. Dat zei woensdag een woordvoerster van de provincie Gelderland.

Voor de burgemeestersvacature in Beuningen hebben zich 21 sollicitanten gemeld. Cornielje zou binnenkort met een beperkt aantal kandidaten gesprekken voeren, maar hij is onverwacht geveld door hersenvliesontsteking. Daardoor is hij voorlopig uit de running. 

Jan Markink voert gesprekken

Gedeputeerde Jan Markink gaat volgens de provincie-woordvoerster nu de gesprekken voeren met de kandidaten. ‘We proberen de procedure zonder vertraging te laten verlopen,’ aldus de woordvoerster.

Later zal Markink, of mogelijk Cornielje als hij dan is hersteld, alle sollicitanten bespreken met de vertrouwenscommissie van de Beuningse gemeenteraad. In september voert de vertrouwenscommissie zelf gesprekken met een aantal geselecteerde kandidaten.

Benoemingsprocedure duurt één jaar

Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester van Beuningen in januari volgend jaar wordt beëdigd. Dat is precies één jaar na het afscheid van de vorige burgemeester Carol van Eert. Daphne Bergman heeft dan één jaar lang gefungeerd als waarnemend burgemeester.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}