Gehandicaptentoilet Wijchen onvoldoende toegankelijk

Gehandicaptentoilet Wijchen onvoldoende toegankelijk

WIJCHEN – De toegankelijkheid van het gehandicaptentoilet in de Promenade in het winkelcentrum van Wijchen is volgens de raadsfractie van de PvdA onvoldoende. Ook de hygiëne laat te wensen over, zo meent de PvdA, die hierover raadsvragen heeft gesteld aan het college van B&W.

Inmiddels heeft het college bevestigd dat de hygiëne en toegankelijkheid van het betreffende gehandicaptentoilet onvoldoende is. Er is sprake van een oplopende helling en een drempel.

Tekst gaat verder onder de video.

De PvdA constateert verder dat de wasbak in het toilet op een verkeerde plek staat, waardoor rolstoelgebruikers er niet goed voorbij kunnen. Daarnaast zijn er twijfels over het alarmsysteem en is het toilet bij velen onbekend, mede omdat het niet wordt aangegeven op borden.

Verantwoordelijkheid

Het college wijst er op dat het toilet niet in beheer is bij de gemeente, maar eigendom is van de pandeigenaar. De verantwoordelijkheid voor het gehandicaptentoilet ligt in eerste instantie bij de eigenaar, zo stelt het college. Wel is men bereid hierover in gesprek te gaan.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}