Gelukkig kunnen activiteiten buiten vaak wél

Gelukkig kunnen activiteiten buiten vaak wél

BEUNINGEN – Binnen mag bijna niks meer, maar organisaties die zich er juist op richten mensen naar buiten te krijgen kunnen ook tijdens deze ‘Tweede Golf’ doorgaan met hun activiteiten. Het Beuningse Dijkmagazijn is zo’n organisatie. Ze merken daar dat mensen graag naar buiten gaan, zeker nu ze minder fysiek naar hun werk gaan. “Ja, we voorzien duidelijk in een behoefte,” vertelt medewerker William van den Akker. “Toen ons terras deze zomer nog open was, zat dat de hele tijd vol. En we merken het ook aan de aanmeldingen voor activiteiten.”

Bij de ‘Heksenmiddag’ van woensdag werkt het Dijkmagazijn daarom met verplicht aanmelden en bloktijden. Ook andere activiteiten kennen een beperkt aantal deelnemers. Volwassenen moeten sowieso afstand van elkaar houden. Bij de begeleiding van kinderen tijdens activiteiten kunnen hun ouders daardoor nu lastig helpen.

Het is dus allemaal geen reden voor het Dijkmagazijn om alle activiteiten te staken. Van der Akker: “We willen zoveel mogelijk mensen, jong en oud, naar buiten lokken, om ze zo te verbinden met hun omgeving". Zo is er aanstaande zaterdag een workshop pijl en boog maken, speciaal voor kinderen met autisme en hun ouders. Volgende week kan er geoefend worden met jagen. Wel met een houten konijn. "Die loopt niet weg; wel zo handig voor beginnelingen."

Meer informatie over de activiteiten van het Dijkmagazijn is te vinden op dijkmagazijnbeuningen.nl.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}