Gemeente Druten maakt einde aan hangplek jongeren

Gemeente Druten maakt einde aan hangplek jongeren

DRUTEN – De gemeente Druten koopt een stuk grond aan de Waalbandijk, mede om vandalisme door hangjongeren tegen te gaan. Het terrein van bijna 300 vierkante meter wordt gedeeltelijk omringd door de Heemtuin, en wordt in de toekomst mogelijk bij de Heemtuin getrokken.

Brandstichting

Op het perceel was lange tijd een imker actief, die ook een onderkomen voor de bijenkassen had geplaatst. Er is veel overlast van hangjongeren, die ook vernielingen pleegden. Zo is kortgeleden het onderkomen van de bijenkassen in de brand gestoken.

De gemeente koopt de grond aan voor 10.000 euro, maar moet zelf de opstallen verwijderen en het terrein vrijmaken van verontreinigingen. Dit brengt nog eens 10.000 euro aan kosten met zich mee. De gemeente heeft onlangs overeenstemming bereikt met de eigenaren over de verkoop.

Kruidentuin en Heemtuin vrij toegankelijk

Aangezien het gebied een groenbestemming heeft, zou het zonder veel moeite kunnen worden aangesloten bij de Heemtuin. De tuin is gelegen langs de dijk van de Waal, op de hoek van de Veerstraat. De Heemtuin is voor bezoekers vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. In de Heemtuin is ook een uitgebreide kruidentuin, die kan worden bezocht.

De tuin staat bekend om de wilde flora, fauna en vegetatie, die van oudsher kenmerkend is voor het Rivierengebied. 

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}