Gemeente Druten subsidieert gratis reanimatiecursus

Gemeente Druten subsidieert gratis reanimatiecursus

DRUTEN – Inwoners van Druten kunnen een reanimatiecursus volgen, die volledig door de gemeente wordt vergoed. De gemeente vindt het belangrijk dat flink wat inwoners in een noodgeval in staat zijn om eerste hulp te geven aan slachtoffers.

Ook in 2020 geven de vier EHBO-verenigingen uit de gemeente Druten weer reanimatiecursussen. Zo’n cursus bestaat uit twee avonden van twee uur per avond. Bij voldoende deelname is het ook mogelijk om de hele cursus in één dagdeel van vier uur te volgen.

Na het volgen van de cursus ontvangt men een deelnemerscertificaat. Wel is het belangrijk dat de cursus ieder jaar wordt herhaald. Dan blijft de opgedane kennis het beste bij de deelnemers hangen.

Bij ongeval eerste minuten van levensbelang

Vorig jaar hebben zo’n zeventig jongeren in Druten een EHBO-cursus gedaan. In ons land beschikt slechts drie procent van de mensen over parate EHBO-kennis, tegenover bijvoorbeeld 75 procent in het buurland Duitsland. Daar maakt EHBO deel uit van het rijbewijs.

Bij ongevallen zijn juist de eerste minuten van levensbelang. Als een reanimatie binnen zes minuten opstart, dan verdubbelt voor het slachtoffer de kans om te overleven.

Na cursus kan men burgerhulpverlener worden

Na het volgen van de cursus kan men zich aanmelden als burgerhulpverlener bij www.HartslagNu.nl . Als burgerhulpverlener is het mogelijk dat men een oproep krijgt, omdat er in de buurt een noodgeval is. Hoe meer mensen bij dit netwerk zijn aangesloten, hoe groter de overlevingskans van slachtoffers is, zo leert de ervaring.

Als men de cursus heeft gevolgd, is men niet verplicht om zich aan te melden als burgerhulpverlener, maar dat wordt wel op prijs gesteld. Bij de cursus is maar voor een beperkt aantal mensen plaats. De cursus is waarschijnlijk beschikbaar voor enkele tientallen personen. Via de gemeentelijke website is te zien hoe men zich kan aanmelden.

Nu op radio RN7: {{ current_item.title }} {{ current_item.title }}
Straks:
{{ next_item.title }}
{{ next_item.title }}